Bayındır: Kazanarak savaş siyasetini durduracağız

Qereyazî'da konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Kazanacağız ve bu savaş siyasetinin önünü kapatacağız" dedi.

YEREL SEÇİM

lkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın katılımıyla Erzirom’un Qereyazî (Karayazı) ilçesinde miting düzenledi. Soğuk havaya rağmen ilçe merkezinde düzenlenen mitinge çok sayıda kişi katılırken, mitingin yapılacağı alan saatlerce kardan temizlendi. Saygı duruşunun ardından başlayan mitingde DEM Parti eşbaşkan adayları Bahar Göksu ve Fuat Tutkun konuşma yaptı.

 'BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİDİR, REFERANDUM NİTELİĞİNDEDİR'

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kurdistan’a 1 Nisan’da baharın geleceğini söyleyerek, DEM’in büyük bir başarıyla seçimden çıkacağını ifade etti. 1 Nisan’da ilçe ve kentleri gasptan kurtaracaklarını ifade eden Bayındır, “Kurdistan’da büyük bir başarı elde edeceğiz. Bu başarıyı halkımıza ve annelerimize armağan edeceğiz. Ama bunun için son 4 gün bizim için çok önemlidir. Bu seçim Kürtler açısından çok önemlidir. Erdoğan ve Bahçeli her gün televizyonlarda ‘Eğer biz kazanırsak savaş ilan edeceğiz’ diyorlar. Biz de diyoruz ki biz kazanacağız ve bu savaş siyasetinizin önünü kapatacağız. Bu seçim aynı zamanda bu seçim Kürtlerin dili, kimliği, var olma referandumudur. Nerede olursa olsun tüm imkânlarımızı başarımız için harcayacağız. Bunun için dışarıda olan herkesin buraya gelip oy kullanması gerekiyor. İmkânlarınız yoksa partimiz sizi memleketinize ulaştırır” dedi.

Bayındır, “Yıllardır irademizi gasp ediyorlar. O kadar ahlaksızdırlar ki seçimle değil, ahlaki olmayan yöntemlerle bu belediyelerimizi gasp ediyorlar. Halkımızın iradesine karşı duramayanlar kayyum atıyorlar. Ama bilinsin ki biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Şu an devletin tüm memurları ve kurumları AKP için çalışıyorlar ama yine de kazanamayacaklar” diye konuştu.
Bayındır’ın konuşmasının ardından miting müzikle devam etti.